Vakációs programok tárháza

A Pécsi Ifjúsági Központ Szivárvány Gyermekháza idén is megjelentette Pécsi vakáció című nyári programfüzetét, amely csokorba gyűjtve tartalmazza mindazokat a pécsi-baranyai táborokat, melyek az iskolai szünet idején kellemes és hasznos időtöltést jelenthetnek a diákok számára.

hirdetés

tabor

Hatalmas segítség a szülőknek a család nyári programjának tervezésekor, hogy az iskolai év végén kézhez kapják azt a kiadványt, amelyben megtalálhatók mindazon ifjúsági táborok, amelyek június elejétől augusztus végéig várják a 6-19 éves korosztályt. A Pécsi Ifjúsági Központ 2003 óta áll ily módon is a családok rendelkezésére.

A kínálat idén minden eddiginél bőségesebb és változatosabb. Festő- és alkotótábortól az úszónapközin és a nyelvtanulási lehetőségeken át a kincskereső turnusokig rengeteg programot tartalmaz. A kalandvágyók indiántáborba mehetnek, mások angol és német nyelvbéli jártasságukat vagy épp számítógépes ismereteiket mélyíthetik el, a sportolni vágyó teniszezhetnek, úszhatnak, lovagolhatnak, vitorlázhatnak vagy a Mecsextrém Park játékait próbálhatják ki, de lesz mozgáskultúrát fejlesztő balett- és akrobatikus rock and roll oktatás is. Honfoglaló őseink életmódját ismerhetik meg a hagyományőrző történelmi tábor lakói, a természet szépségeinek fedezésére is sok lehetőség nyílik, a zootábor az állatkertbe invitálja vendégeit, és a diákszínjátszók sem fognak unatkozni.

Az ifjúsági központ saját programjai között nagyon népszerű a nyári önkormányzati napközi, melynek a Szivárvány Gyermekház ad otthont rendkívül jutányos áron (1500 forint + étkezési díj hetente), és a nagy érdeklődésre való tekintettel ismét meghirdetik a Malom-melléki tücskörésző tábort, ennek helyszíne az Orfűi Kézműves Egyesület Alkotóháza lesz. Itt csodás természeti környezetben nemcsak kézműves foglalkozások várják a gyerekeket, hanem lesz kenyérsütés, és a környék mondáit is megismerhetik. A részvételi díj 1500-90.000 forint között mozog a különböző táborokban, de legtöbbjük 14-18.000 ezerbe kerül.