Vállalkozásoknak segít az MFB-csoport

Pécsett tartotta országos programjának nyitórendezvényét az MFB Stratégiai Csoport tagja, a Regionális Fejlesztési Holding Zrt. A társaság a pályázatok megírásától már segítene a vállalkozásoknak, s az egész fejlesztés során ott állna a cégek mögött.

hirdetés

Komplex fejlesztés-finanszírozási és menedzsment megoldásokat nyújtó programot indít az MFB Stratégiai Csoport tagja, a Regionális Fejlesztési Holding Zrt. novembertől. A vállalkozások és önkormányzatok számára induló program nyitórendezvényén dr. Balás Piri László, a Regionális Fejlesztési Holding Zrt. stratégiai igazgatója ismertette az úgynevezett Ecospinning Programot.

Mint mondta, ma Magyarországon nincs vita abban, hogy a jelenlegi gazdasági feltételek között helytállni, talpon maradni és fejlődni igazi kihívást jelent, amely úgy a vállalkozóktól, mint az önkormányzatoktól teljes energiabedobást kíván. Az RFH Ecospinning Program nem más, mint lehetőség arra, hogy mindazok, akiknek értékes, innovatív ötleteik, fejlesztési terveik vannak, a Regionális Fejlesztési Holding Zrt.-ben megtalálják a megvalósításhoz szükséges, teljes körű szakmai szolgáltatást és pénzügyi megoldást nyújtó partnert.

A program elnevezése arra utal, hogy a gazdaság jelen körülmények közötti felpörgetésének egyik lehetséges eszköze a belső erőforrások felhasználásának optimalizálása, vagyis az, ha mindenki azzal foglalkozik, amihez a legjobban ért. „Az Ecospinning Programban résztvevő ügyfelek projektjeit elkísérjük az ötlettől a megvalósításig, tehát a sikerig” – így az igazgató.

Mint mondta, a vállalkozók és az önkormányzatok számára rengeteg pluszterhet jelent a fejlesztési projektek szerteágazó adminisztrációja és egyéb részfeladatai. Ezért a program keretében a projektek előkészítési, pályázati, finanszírozási és menedzsment feladatai egy kézben futnak össze.

A keddi eseményen sor került néhány dél-dunántúli RFH-projekt prezentációjára is: a bemutatónak otthont adó Corso Hotel beruházását Miszler Miklós, a középkori város, a Bikali Élménybirtok létrejöttét Kollár László tulajdonos, a Dráva Szálloda beruházását pedig Herke Attila társtulajdonos ismertette. Az önkormányzati RFH-projekteket a Pécs-Orfű kerékpárút, a Véméndi Általános Iskola energetikai racionalizálásának beruházása, valamint Máza község csapadékelvezetési projektje képviselte.