Valóban űzik az ördögöt Pécsen

A katolikus egyházban zajló szertartások tényleg a horrorfilmeket idézik. A volt pécsi pap szerint, aki több tucat ördögűzésben vett részt, a módszer hatásos fegyver a gonosszal szemben – írja a Népszabadság

hirdetés

A katolikus egyházban ördögűzést püspök végezhet, vagy az általa kijelölt pap. Elvileg minden egyházmegyében lennie kellene ilyen személynek (exorcista), de csak Gál Péter pécsi plébános foglalkozik ezzel hazánkban, ám ő nem beszélt. Egy kiugrott pécsi pap, Csizmadia Zoltán viszont nyilatkozott a Népszabadságnak, aki mintegy 30-40 szertartásban vett részt.

Mint mondta, az ördög nagyon is létező, személyes valóság. Azok, akiket megszállt a sátán, jellemzően különleges képességek birtokába jutnak. Olyan nyelven szólalnak meg, amit korábban egyáltalán nem beszéltek, vagy például természetfeletti testi erőre tesznek szert – mesélte.

– Vácon történt, hogy a szentmisén egy lány hirtelen összeesett, férfihangon ordibált, később pedig nem emlékezett semmire.

A lány aztán Pécsre került, ahol sikerült kiűzni belőle az ördögöt – számolt be egy emlékezetes esetről Csizmadia Zoltán, akinek még egy szabolcsi „strici” is volt az ügyfelei között.

Teljes cikk ITT  érhető el!