Miért égett le a menhely? Mindent megtettek?

Nincs húsvéti nyúl vagy karácsonyi kutya - Farkas Tamás szerint.

Mindent megtesznek a Misina Természet- és Állatvédő Egyesületnél, hogy a somogyi menhelyen minden újra a megszokott régi kerékvágásba kerüljön, miután szombaton egy tragikus tűzben 45 kiskutya lelte halálát.  Farkas Tamás elnök lapunknak reagált azokra a vádakra is, amelyeket a napokban fogalmaztak velük szemben.  

hirdetés

– Hogyan tovább a tragédia után? El tudják szállásolni az újonnan érkező kutyákat?
– A történtek után is mindent megteszünk, minden erőnkkel azon dolgozunk, hogy helyet tudjunk biztosítani nekik. Helyileg átcsoportosítottunk sok állatot. Továbbra is várjuk az érkező kutyákat. Az viszont bizakodásra adhat okot, hogy az utóbbi időben csökkent a nálunk elhelyezett állatok létszáma, köszönhetően a beültetett chipeknek, illetve az örökbefogadók egyre növekvő számának.

Többen is azt feszegették, hogy nem szabadott volna infralámpát tenni a kennelbe, amely végül a tüzet okozta.
– Két választásunk van: vagy nem fűtünk, vagy ezt a megoldást választjuk. Ez az infralámpánk 20 éve működött problémamentesen. Természetesen vannak más fűtési módok is, de alapvetően úgy gondolom, minden ilyen elektromos berendezés balesetveszélyes.

kutyakennel

– Sok támadás érte a Misina Egyesületet a balesetet követően különböző netes fórumokon. Mi állhat ezek mögött?
– A tűzeset után sokszor végignéztük a biztonsági kamerák felvételeit, és ezek alapján nyomatékosan kijelenthetem, hogy a minket ért vádakban felmerült emberi mulasztás teljesen kizárt. Az éjjeliőr kötelessége szerint cselekedett, rögtön riasztotta az illetékeseket, ám a tűz terjedésének sebessége miatt nem tudott ő sem többet tenni. A riasztás után 10 perccel már én is a helyszínen voltam.  Azt gondolom, hogy a minket ért támadások mögött csak volt dolgozóink, alkalmazottaink állhatnak, akiket valamilyen személyes sértettség motivál. Ezekkel a támadásokkal nem foglalkozunk.  Vasárnap, egy mindenki számára nyitott taggyűlésen, fél tízkor bárki felteheti nekem is a kérdéseit.  A hétfői  romeltakarításon jelenlévő több mint 200 ember ismét bebizonyította, hogy szerencsére rengetegen támogatnak és éreznek együtt velünk. Ez fantasztikus érzés.

– Mire van most ténylegesen szüksége a menhelynek?
– Jelenleg a legnagyobb problémát a fűtés, a fűtésrendszer jelenti. Folyamatosan dolgozunk azon, hogy ezt a kérdést megoldjuk, mivel az éjszakák a napok múlásával egyre hidegebbek lesznek. További kérdés a kennelsor újjáépítése, az, hogy egyáltalán lehetséges-e helyreállítani a leégett részt.

 • Kata Nagy

  Nem Somogy megye értendő ezalatt, hanem Pécs-Somogy…

 • Csanádi Erzsébet

  Teljesen mindegy,hogy földrajzilag hol van a menhely.A Farkas úr még mindig a langyos vízben szeretné tartani a dolgokat.Sértődött munkatársakról beszél, csak azt nem veszi figyelembe,hogy nagyon sokan az életükben akik sok mindent láttak,nem voltak alkalmazottak.Jobb lenne ha nagyon mélyen magába szállna, és még nem neki állna feljebb.Mint vezető országosan megbukott. A minimum az lenne hogy lemond.

 • Lakatos Lászlóné

  Uram !
  Ugye a somogyi menhely..vagy a Pécs-Somogyi más! ?
  Ha már annyira sértőnek érzi a megjegyzést-akkor talán értelmezni is kellene.

  Ön írta? Akkor a továbbiakban javaslom erre figyelni, mert nem mindenki él Baranyában-és Pécsett.

  Jobbítás akart lenni és nem okoskodás.

  2015-10-28 22:37 GMT+01:00 Disqus :

 • Holub Csongor

  Miután Pécs-Somogyban van a menhely, nem értem mi a problémája vele.
  Ha Pécs városrészeit nem ismeri, nem kell rögtön a cikkírót leszólni!

 • Lakatos Lászlóné

  Mindent megtesznek a Misina Természet- és Állatvédő Egyesületnél, hogy a !!!somogyi menhelyen “”” ???????????????

  ezt gy képes lehozni a PécsMa? Szégyen.