Várják az önkénteseket

Újabb önkéntes jelentkezőket várnak a Pécsi Gyermekklinikán folyó munkálatokhoz. Az idei évtől a kis betegek délutáni szabadidős elfoglaltságát a Nevetnikék Alapítvány látja el.

hirdetés

Az új jelentkezőket már tapasztalt önkéntesek készítik fel a fekvőbeteg gyermekek látogatására, és tartanak nekik játékos, figyelemelterelő foglalkozásokat.

Kőműves Glória koordinátor társaival már hatodik éve készíti fel a gyermekszerető, de akár tapasztalatlan jelentkezőket arra a sokszor nehéz, de mindig hálás feladatra, hogy a kórházi környezetből legalább képzeletben kirepítsék a gyermekeket egy mesevilágba.

A cél, hogy a Gyermekklinika minden osztályán minden nap feltudják vidítani az erre rászoruló kis betegeket. Emellett tovább folytatják a gyermekfalfestő munkálatokat is, hogy a még fehéren világító falakat is betelepítsék kedves állatfigurákkal.

A foglalkozásokra kizárólag 18 év felettiek, a falfestésre 18 év alattiak is jelentkezhetnek az alábbi címen: info@nevetnikek.hu vagy a komuves.gloria@nevetnikek.hu címeken.