Vatikáni freskófestő díszíti fel a pécsi mentőállomást

A kamarai látogatások során a Pécs-Baranyai Kereskedelmi és Iparkamara munkatársai és szakértői tapasztalták a megyei mentőállomások kritikus munkakörülményeit.

hirdetés

A helyzet javítása érdekében a kamara a városi iskolákkal és helyi vállalkozókkal együttműködve a megye több városában – így Mohácson, Komlón, Siklóson – felújíttatta a mentőállomásokat.

A pécsi mentőállomás rekonstrukciója ügyében a kamara és a Pécsi Pollack Mihály Műszaki Szakközépiskola, Szakiskola és Kollégium képviselői felvették a kapcsolatot hazánk egyik legnagyobb festék gyártó és forgalmazó cégével.

Ennek az együttműködésnek köszönhetően megújul a Pécs II. mentőállomás is. Emellett az országban egyedülállóan létrehozott, a mentőállomás által üzemeltetett SKILL labor létrehozásához is hozzájárul a gyártó cég.

Ennek keretében 2014. október 20-án 10 órakor a Magyar L. u. 4. sz. alatt (a PÉTÁV volt ügyfélszolgálata 1. emeletén) található laborban megkezdődnek a munkálatok, melyek ünnepélyes indításában részt vesznek az együttműködő partnerek vezetői.

A projekt érdekessége, hogy a dekorációs munkákban részt vesz erdélyi diákok mellett egy, a Vatikánban is dolgozó freskófestő.