Vedd a magyart, védd a magyart!

Országos kampány indult, amely a hazai termékek vásárlásának fontosságára kívánja felhívni a figyelmet. Pécsett Sztojkovics Éva és Moór Eszter képviselők népszerűsítették a magyar árukat a ,,Vedd a magyart! Védd a magyart!” elnevezésű program keretében.

hirdetés

Moór Eszter szerint azzal segíthetik a gazdákat, ha a pécsi és környékbeli termelőktől vásárolnak, a vásárcsarnokban pedig ismeri az árusokat, tudja, kinek milyen portékája van. Mindig itt veszi meg a káposztát, savanyú káposztát, vagy éppen a krumplit, a zöldséget. Ma friss cukorborsóra lelt.

A képviselő Nagyárpádon a helyi termelőktől is vásárol, elmondása szerint azért is szerencsés, mert háza kertjében gyümölcsfái is vannak.

Sztojkovics Éva megemlítette: a magyar gyümölcsök és zöldségek a legfinomabbak, ezért ő meg is szokta kérdezni, hogy honnan származnak. Rendszerint hazai terméket vásárol, hiszen így támogatja a gazdákat.

A ,,Vedd a magyart! Védd a magyart!” elnevezésű programot a Köztársasági Elnöki Hivatal indította útjára, élére pedig Schmittné Makray Katalin, a köztársasági elnök felesége állt. A program keretében Budapesten és 18 megyei jogú városban egyszerre vásároltak a helyi piacon, a helyi zöldségesnél magyar élelmiszereket, demonstrálva a hazai termékek vásárlásának fontosságát.