Védett madár, kábszer, cigi

Több mint negyven élő védett madarat, 23 karton magyar adójegy nélküli cigarettát és kábítószergyanús anyagot is találtak egy autóbuszban az M5-ösön, Lajosmizsénél a Nemzeti Adó- és Vámhivatal pénzügyőrei.

hirdetés

Az adóhatóság Facebook-oldalára csütörtökön feltett közlemény szerint közúti ellenőrzést tartottak az M5-ös autópálya lajosmizsei pihenőhelyén, és megállítottak egy román férfi által vezetett, román rendszámú, utánfutós autóbuszt is. A jármű átvizsgálásakor előkerült 23 karton magyar adójegy nélküli cigaretta, és emiatt a pénzügyőrök tételesen átvizsgálták a buszt és az utánfutót.

Találtak három gramm amfetamingyanús anyagot, valamint 45 élő madarat (kék cinegét, erdei pintyet, csízt, tengelicet) is, amelyeknek egymillió forintnál több az eszmei értékük. A Kiskunsági Nemzeti Park szakértője megállapította, hogy a madarak védett fajokhoz tartoznak, ezért szállításuk engedélyhez kötött. A sofőrnek nem volt ilyen engedélye, és azt mondta, hogy a madarakat egy ismeretlen adta fel postacsomagként Romániában, és Olaszországba akarta küldeni őket.

A pénzügyőrök lefoglalták a védett madarakat, az adózatlan dohányterméket és a kábítószert. A román sofőr ellen kábítószer birtoklása, valamint természetkárosítás megalapozott gyanúja miatt a rendőrség eljárást indított.

A védett madarakat a Kiskunsági Nemzeti Park igazgatóságának munkatársai meggyűrűzték, majd a pénzügyőrökkel közösen szabadon engedték.

MEGOSZTÁS
Előző cikkMozi: A komornyik
Következő cikkPárizsban a legjobb tanulni