Vége a zöldbárók korszakának

A Fidesz szóvivője szerint az új földtörvény elfogadása egy olyan korszak végét jelenti, amely a baloldal mögött álló zöldbáróknak, nagybirtokosoknak és spekulánsoknak kedvezett.

hirdetés

Ehelyett a családi gazdaságok kezébe kerül a magyar föld megművelése – mondta Zsigó Róbert szerdai budapesti sajtótájékoztatóján.

A magyar gazdatársadalom érti, pontosan tudja, miért fontos a földtörvény – jelentette ki a kormánypárt szóvivője, utalva a Magyar Gazdakörök és Gazdaszövetkezetek Szövetsége (Magosz) tagságának szerdai nyilatkozatára, amely szerint a Magosz bízik abban, hogy a köztársasági elnök aláírja a földforgalmi törvényt.

Zsigó Róbert szavai szerint az új kormányzati termőföld-politika keresztül húzza a Gyurcsány-Bajnai-szövetség számításait, hiszen ha a baloldalon múlt volna, akkor a magyar föld szabad préda lett volna.

A szóvivőt a tájékoztatón megkérdezték arról, hogy a fideszes Bíró Márk neve is felmerült a Gyurcsány Ferenc volt miniszterelnök őszödi beszédének kiszivárogtatásával összefüggésben. Zsigó Róbert azt mondta, az őszödi beszédet csak az tudta kiszivárogtatni, aki részt vett az MSZP frakcióülésén, “és tudtommal Bíró Márk nem vett részt” az őszödi tanácskozáson.

Szabó Bálint, a Fiatal Baloldal és a Demokratikus Koalíció (DK) egykori politikusa – aki a Heti Válasznak adott május végi interjújában arról beszélt, hogy akkori vezető szocialista politikusok állhattak a kiszivárogtatási ügy hátterében – szerdán azt mondta: Rózsa Flores Eduardo a szocialista politikusoktól kapott felvételeket eljuttatta Bíró Márkhoz, aki jelenleg a Fidesz országgyűlési képviselője, majd ez került nyilvánosságra hónapokkal később. A volt DK-s politikus szerint Bíró Márk 2006-ban szoros baráti és politikai kapcsolatban állt Rózsa Flores Eduardoval, aki az akkori nógrádi Fidesz, illetve Fidelitas-csoport pártoló tagja volt. Rózsa Flores Eduardót 2009 áprilisában máig vitatott módon kommandósok lőtték agyon Bolíviában, amikor rajtaütöttek egy feltételezett terrorista sejten.

  • NEUTRAL

    Vége a zöldbárók korszakának , most jönnek a narancsbárók …..