Bezárt a Matyi-birodalom borászata!

Nem szállít már árut partnereinek a Matias borászat, értesült a mandiner.hu. A Matyi Dezső nagyvállalkozó érdekeltségi körébe tartozó borászat körlevelet küldött a partnereinek a megszűnésről.

hirdetés

Kedves Partnereim! Biztosan sokan halljátok a híreket, amelyek felborzolják a kedélyeket a házunk táján. Sajnos igen, Matias borászat bezárt, tevékenységének megszűnése miatt, ezért nem tudok árut szállítani. Nagyon sajnálom. Elnézést a kellemetlenségért, igyekszem mielőbb megoldani a problémát, ár-érték arányban jó borokkal helyettesíteni a mostanit.” – idézi a cég kereskedelmi igazgatójának körlevelét a mandiner.hu borokkal, borászatokkal foglalkozó aloldala. A lap megkereste Földvári Mónikát, a Matias borászat kereskedelmi vezetőjét, ő azonban azt mondta, semmit nem tud az ügy hátteréről, csak egy levelet kapott egy határidővel, ami után már nem is kell dolgoznia.

DSCN2008

A cég e-mailben közölte, nem szállít borokat

A Matias borászat főként a Pannon Borrégióban tevékenykedett, az elmúlt években több elismerést is szereztek termékeik, 2015-ben például a cég Magyar Termék Nagydíjat kapott.

Megrendült a könybirodalom is
Az elmúlt napokban egy másik, szintén Matyi Dezsőhöz kötődő érdekeltség válságáról is hallani lehetett: az Alexandra könyvhálózat körül az átlagember számára szinte átláthatatlan jogi és gazdasági huzavona zajlik. A Magyar Könyvkiadók és Könyvterjesztők Egyesülete szerint az Alexandra mintegy 3 milliárd forinttal tartozik a kisebb kiadóknak, a szövetség szerint esélyük sincs rá, hogy a pénzüket megkapják.