Végiglopta az éjszakát

A Pécsi Rendőrkapitányság lopás elkövetésének megalapozott gyanúja miatt indított büntetőeljárást egy pécsi fiatalkorú személlyel szemben.

hirdetés

A rendelkezésre álló adatok alapján szeptember 11-én 23 óra körüli időben érkezett bejelentés a rendőrségre, hogy egy pécsi családi ház udvarára egy idegen személy besurrant, azonban az ott lakó észrevette, megzavarta, visszatartani viszont már nem tudta.

A kapott személyleírás alapján a rendőrök a közelben intézkedés alá vontak egy 16 éves fiatalembert, aki a nála lévő csaptelepekkel és fúrógéppel elszámolni nem tudott. Az egyenruhások a fiút elfogták, majd előállították.

A feltett kérdésekre a fiatalkorú személy elmondta, hogy az este az egyik családi ház udvarán található melléképületbe besurrant és onnan csaptelepeket lopott el. Ezután a pár méterrel odébb lévő házhoz tartozó melléképületbe is bement, onnan fúrógépet vitt el. A tolvaj néhány utcányira egy melléképületben ismét mozdítható dolgok után kutatott, ekkor figyelt fel a zajra a bejelentő.

A 16 éves elkövető gyanúsítotti kihallgatásakor egy augusztus 5-én elkövetett tettéről is beszámolt, ekkor egy pécsi telken lévő vas szekrényből vas anyagokat kísérelt meg ellopni, de mivel cselekményében megzavarták, onnan elmenekült.

A fiatalkorú személy ellen a Pécsi Rendőrkapitányság folytatja az eljárást.