Véres részletek a gyilkossági kísérletről

Emberölés kísérlete miatt emeltek vádat egy belvárosi verekedés elkövetőjével szemben, aki társaival ittasan kötött bele ártatlan emberekbe – derül ki a Baranya Megyei Főügyészség közleményéből. A hatóság több ember ellen elkövetett emberölés kísérlete és más bűncselekmények miatt emelt vádat öt férfival szemben. 

hirdetés

Képkivágás6

Az eset még tavaly júniusban történt egy pécsi szórakozóhely előtt, miután az öt vádlott – akik közül hárman fiatalkorúak – Pécs belvárosában szórakozott, s jelentős mennyiségű alkoholt fogyasztottak több kocsmában.

A vádirat szerint éjjel 2 óra után értek ahhoz helyhez, ahol az első rendű vádlott a földről felvett egy botot, majd minden előzmény nélkül megütött egy járókelőt. Ezt észlelte egy másik áldozat is, aki számon kérte az elkövetőt – ekkor azonban öten estek neki, ököllel verték, ahogy bírták, majd a földön rugdosták.

Miután a verést abbahagyták, többen is a sértett segítségére siettek. Rövid idő elteltével azonban a vádlottak közül hárman ismét megjelentek és rugdosni kezdték a korábbi áldozatukat, aki az ütésektől újra a földre került – közölte a Varga-Koritár György főügyész.

Képkivágás2

Az ügyészség szerint ezután a négy támadó elhúzta a csíkot – bár nem túl messzire -, csak a főkolompos maradt ott, aki nekiment annak az embernek is, aki a véresre vert férfinak segített. Ekkor pedig a kis csipet csapat közül ketten még visszatértek, így a legények hárman kezdték el verni immár második áldozatukat.

A banda legelvetemültebb tagja egy 9 centis késsel még négyszer hátba is szúrta az ekkora már leterített áldozatot, majd ezután egy másik férfit is hasba szúrt, mert az próbált segíteni a bajba jutott embernek.  Ezt követően az elkövetők a helyszínről elmenekültek – tudatta az eset körülményeit a hatóság.

Képkivágás3 (2)

A bántalmazás következtében két sértett súlyos, életveszélyes sérüléseket szenvedett, az egyiknél maradandó fogyatékosság alakult ki. Mindkét sértett életét a gyors, szakszerű orvosi beavatkozás mentette meg.

Képkivágás8

Az első rendű vádlottat több ember sérelmére elkövetett emberölés kísérletévél vádolták meg, amelynek büntetési tétele – figyelemmel az elkövető fiatal korára – 15 évig terjedő szabadságvesztés. A többi vádlott csoportosan elkövetett garázdaság vétsége miatt áll a bíróság elé – tájékoztatott az ügyészség.