Versenyben is jók a pécsi buszsofőrök

A Tüke Busz Zrt. 5 buszvezetője képviselte a társaságot a hétvégén, a Közlekedési kultúra napja rendezvénysorozaton megrendezett országos járművezetői vetélkedőn Szegeden. A Tüke Buszt Zrt.-t képviselő autóbuszvezetők közül a Lévy Gábor – Trapp Gábor alkotta páros az országos bajnokságon az előkelő 6., míg az Andrási Zoltán és Hegyi János duó a 17. helyet szerezte meg. Külön elismerésnek számít, hogy a szervezők a 2019-es vetélkedő lebonyolítására Pécset kérték fel.

hirdetés

A Közlekedési kultúra napja rendezvénysorozat keretében megrendezett országos verseny célja, hogy Magyarországon a helyi és helyközi közlekedésben dolgozó járművezetők számára egy olyan fórumot biztosítson, ahol a versenyzők elméleti tudásukat és gyakorlati képességeiket mérhetik össze. A vetélkedőre kétfős csapatok nevezhettek be, autóbusz-, villamos- és trolibuszvezető kategóriában keresték a legrátermettebb járművezetőket. Az elméleti versenyen 30 perc alatt 200 KRESZ-kérdésre kellett helyes választ adni, míg a gyakorlati rész különböző, nagy tapasztalatot, ügyességet és figyelmet igénylő feladatok teljesítéséből állt. A feladatok között szerepelt távolságbecslés, célmegállás útszűkületben, adott pontra állás a jármű bal hátsó kerekével, mechanikus kapuszárnyak közötti áthaladás, valamint szűk nyomsávban haladás a jármű jobb első kerekével.

De nemcsak Szegeden, Pécsett is volt esemény a Közlekedési kultúra napja alkalmából a Pécs Plazában. A helyi program a Közlekedéstudományi Egyesület Baranya Megyei Területi Szervezetének köszönhetően a Baranya Megyei Balesetmegelőzési Bizottság, a Tüke Busz Zrt., a Biokom NKft., a Magyar Autóklub és a „Pécsi Gyors” Vasútmodellező Klub összefogásával valósult meg.

A programok között közlekedésbiztonsági bemutató, rendőrségi motorok bemutatója, KRESZ-horgászat, kerékpáros ügyességi pályaverseny, részegszemüveg és kábítószer hatását imitáló szemüveg bemutatása színesítette a rendezvényt. A Tüke Busz Zrt. Volvo-bemutatója mellett a „Keressük Krisztiánt és Alexandrát” játékban érdekes elnevezésű pécsi megállóhelyeket kereshettek az érdeklődők vaktérképen.