Versenyeztek a rendőrök

Március 26-án, szerdán Pécsen rendezték a IV. Rendőr Szakmai Verseny karos forgalomirányító, autós és motoros versenyszámának megyei döntőjét, ahol 17 baranyai zsaru mérte össze tudását.

hirdetés

A verseny célja a rendőri állomány szakmai ismereteinek bővítése, vezetéstechnika tudásának javítása volt. Az elméleti és gyakorlati fordulókon összesen 17 Baranya megyei rendőr mérte össze tudását.

A forgalomirányító verseny elméleti tesztlap eredményei mellett a bírák a gyakorlati versenyszámban külön pontozták a szakszerűséget, a forgalom dinamikáját, a mozgáskultúrát-, és -koordinációt, a forgalomban résztvevőkkel folytatott kommunikációt, az összképet és természetesen a látványt.

A Nagy Imre út – Maléter Pál út kereszteződésében a forgalomirányító jelzőlámpák kikapcsolása után öt-öt percben végezték a karos forgalomirányítást. Az autós és motoros kategória gyakorlati versenyszámait a Pécs – Pogányi Repülőtéren felállított ügyességi pályákon hajtották végre a versenyzők.

Az első díjat karos forgalomirányítás kategóriában Bálint Tamás rendőr zászló a Szigetvári Rendőrkapitányság, autós kategóriában Szauer Gergő rendőr főtörzsőrmester a Mohácsi Rendőrkapitányság és motoros kategóriában Bóday Miklós rendőr zászlós Baranya Megyei Rendőr-főkapitányság Forgalomellenőrző Alosztály beosztottjai hozták el, akik a Budapesten, az országos versenyen képviselik majd a Baranya Megyei Rendőr-főkapitányságot.