Veszélybe került a Pécsi Szabadtéri Játékok megrendezése

Nem kapja meg a remélt 20 millió forintos önkormányzati támogatást a Pécsi Szabadtéri Játékok, így veszélybe került a fesztivál megrendezése.

hirdetés

Vidákovics Szláven, a játékok igazgatója csütörtökön az MTI-nek azt mondta: szerdán tudták meg, hogy a város nehéz anyagi helyzete miatt idén mégsem tudja támogatni a kulturális eseménysorozatot, amelynek összköltségvetése 43 millió forint lenne. Az önkormányzati támogatáson felüli részt a szervezők saját erőből finanszíroznák.

“Keddig várok a végső döntéssel. Leginkább a szponzorokon múlik, hogyan alakul a játékok sorsa” – hangsúlyozta Vidákovics Szláven. Véleménye szerint sajnálatos lenne, ha az elmúlt nyolc év munkája kárba veszne, s ha egy év kimarad, kérdés, ki fogja újraéleszteni a fesztivált.

A fesztivál hiányában színvonalas, igényes programok nélkül maradna idén nyáron Pécs belvárosa, hiszen a kulturális intézmények a város keleti felébe szorultak a Kodály Központ és a Zsolnay Kulturális Negyed megépítésével, s a régi intézmények bezárásával – jegyezte meg. A 2010-es Európa Kulturális Fővárosa (EKF) program alatt több mint 60 millió forintból gazdálkodott a fesztivál a Hungarofest támogatásának köszönhetően.