Veszélyes és e-hulladékokat gyűjt a BIOKOM

Évente két alkalommal térítésmentesen begyűjti a BIOKOM Kft. a háztartásokban keletkezett veszélyes hulladékokat és az elhasznált elektronikai eszközöket, háztartási gépeket. Idén a második alkalomra szeptember 25-én kerül sor.

hirdetés

Ezen a napon reggel kilenc óra és dél között a Pécs Pláza parkolójában (Pécs, Megyeri út), a BIOKOM Kft. Hulladékudvarában (Pécs, Eperfás út 2.), a Domus parkolóval szemközti MÁV parkolóban (Jókai és Kálvin utca sarka, a MÁV Székház mellett), a Budai-vámnál lévő TESCO parkolóban és a Veress Endre úti parkolóban fogadják az akkumulátorokat, az elhasznált étolajat, festékeket, hígítókat, lakkokat, ragasztókat, illetve ezek szennyezett göngyölegeit, valamint a növényvédő szereket.

A fentieken túl az akció keretében gumiabroncsok is leadhatók, de a társaság kizárólag a háztartásokban képződő hulladékot veszik át. Az akcióval egyidejűleg folyik a térítésmentes lakossági elektromos és elektronikai hulladékgyűjtés is.

Az e-hulladék alatt a háztartásokban elhasználódott elektromos berendezéseket értjük, ide tartozik pl.: a mosógép, tv, hűtő, tűzhely, számítógép, monitor, mikrohullámú sütő, lemezjátszó, videó, kávédaráló, hajszárító stb.

Az e-hulladékokat szintén az említett átvevőhelyeken lehet leadni, de a nagy tömegű (összesen legalább 100 kg összsúlyú) e-hulladékokért házhoz is megy a társaság. Az igénybejelentéseket a 72/805-302-es telefonszámon várják munkanapokon, reggel 8 és délután 4 óra között.

hirdetés
Hirdetés

Comments are closed.