A világ legjobbjai Pécsett

Egyszerre látványos, lélegzetelállító és lebilincselően izgalmas előadás.

hirdetés

Hosszú idő után ismét hazánkba látogat a világhírű együttes a Virsky – Az Ukrán Állami Népi Együttes. Pavel Virsky,alapító koreográfus társulatának legendás vezetője az Ukrajna Nemzeti Hőse címet is kiérdemlő Miroslav Vantuh szerint egykori barátja VIRSKY „a mai napig fentről figyeli az együttes minden pillanatát, és úgy vigyáz rájuk, mint a szeme fényére”. S ezzel nem kisebb sikert értek el, mint hogy a világ minden pontján utat találtak az emberek szívéhez.

Előadásuk egyszerre látványos, lélegzetelállító és lebilincselően izgalmas. A tánccsoport már rég átlépte művészi szintre emelte a néptáncot. Ma a világ a lábuk előtt hever. A „zseniális” vagy „nagyszerű” kifejezések messze nem fejezik ki azt a munkát, azt az alázatot és művészi profizmust, amelyet a színpadon a táncosok tanúsítanak.

foto_virsky_20 (2)

“A társulat részének lenni egy igazi nemzeti elismerés. A táncosok már 5 éves korukban a kiképző akadémiára kerülnek ahol több mint 10 éves nagyon kemény munka után vállhatnak az együttes tagjává.” – nyilatkozta Vantuh. A világon mindenhol teltházas turnéjukat szűnni nem akaró tapsvihar kíséri. Pavel Virsky, és Miroslav Vantuh együttese egy felejthetetlen, életre szóló élményt ígér a nézőknek.

A 84 főből álló világhírű társulat, a VIRSKY Ukrán Állami Népi Együttes 2015 tavaszán egy lélegzetelállító, a fizika törvényeit meghazudtoló és minden nemében egyedülálló produkcióval érkezik Magyarországra. A mottó: VIRSKY – A név, amely átírta a tánctörténelmet!

[note note_color=”#fce5ca”]Pécsett a Lauber Dezső Sportcsarnokban, április 21-én mindössze egy alkalommal, este 7 órakor lesz látható ez a felejthetetlen előadás. Jegyek a Partyzoo jegyirodában (Pécs, Ferencesek u. 26), a jegy.hu oldalon és az Interticket hálózatában kaphatók. Jegyinfó: +72 / 898-358[/note]

(x)