Világbajnokságot rendez Orfű

A vitorlázat, az elektronika és a hajóépítés is óriásit fejlődött az utóbbi öt-hat évben, a hajók jelentősen felgyorsultak

Idén Magyarország, egész pontosan Orfű rendezi a 2017. évi modellvitorlázó világbajnokságot. Május első két hetében tehát érdemes lesz odafigyelni a Pécsi-tóra.

hirdetés
Uránia Mozi

Orfű történetének legnagyobb sporteseménye közeledik, amire már most készülnek a helyiek.  A XIX. NAVIGA RC SAILING világbajnokságra több mint húsz nemzet száz modellvitorlázója érkezik és népesíti be az orfűi vitorlás klubot.  A versenyzők három hajóosztályban mérik össze tudásukat. A hajóosztályok küzdelmei 3 illetve 4-4 napon át tartanak és minden hajóosztályban világbajnokot avatnak.

A vitorlázat, az elektronika és a hajóépítés is óriásit fejlődött az utóbbi öt-hat évben, a hajók jelentősen felgyorsultak
A vitorlázat, az elektronika és a hajóépítés is óriásit fejlődött. A hajók egyre gyorsabbak Fotó: Kálmándy Ferenc

A hajók méretükben is impozánsak. A kisebb vitorlások egy méter testhosszúak és 180 centiméter magasak, míg a nagyobbak testhossza meghaladja a másfél métert, magasságuk a két métert.

Nagyon izgalmas és látványos versenyt produkálnak a vitorlázók által irányított modellvitorlások, óriási taktikai csaták várhatók a világbajnoki mezőnyben.
vitorlasok
Több mint száz vitorlás cirkál majd a Pécsi-tó vizén

A magyar válogatott hat versenyzője már kvalifikálta magát a VB-re és gőzerővel készül a májusi megmérettetésre. A válogatott elsősorban külföldi versenyeken Rogoznicán, Abbáziában és Linzben készül fel a versenyre, de tavasszal, ahogy a tó kiolvad, megkezdik az orfűi felkészülést, hogy a helyi viszonyokhoz a legjobban alkalmazkodva álljanak készen, hogy akár világbajnoki címet szerezzenek hazánknak.

A világbajnokság programjában szerepel a Pécsi-tó Kékszalagjának tekinthető modellvitorlás tókerülő verseny, melyet a szervezők idén hetedik alkalommal rendeznek meg.

.