Villannyal játszanak a gyerekek

Az évek óta hiányszakmaként jegyzett villamos szakmák megismertetése a célja annak a versenynek, amelyet – hagyományteremtő szándékkal – idén 1. alkalommal rendez meg a Pécs-Baranyai Kereskedelmi és Iparkamara a baranyai meghatározó vállalkozásokkal karöltve. A Villany-Ász: ki lesz a legjobb? elnevezésű vetélkedőre száz gyerek jelentkezett. 

hirdetés

A verseny döntőjére pénteken 10 órától kerül sor a Pécsi Kereskedelmi Központban.

Hirth Olivér, a Kontakt-Elektro Kft. vezetője kezdeményezésére megrendezett Villany-Ász címet viselő megmérettetésre a baranyai általános iskolák 6., 7. és 8. osztályos tanulói jelentkezhettek, 3 fős csapatokat alkotva, egy felkészítő tanár közreműködésével.

A 3 fordulós pályaválasztási verseny lehetőséget ad a villamos szakmákkal való ismerkedésre.

A verseny első fordulójában egy szakmaismereti totó online kitöltése volt a feladat. A kérdőívet helyesen megoldó csapatok jutottak tovább a második fordulóba, ahol előre egyeztetett időpontokban és helyszíneken üzemlátogatásokon vettek részt. Minden helyszínen bepillanthattak az üzemek napi tevékenységébe, megismerkedhettek a villamos szakmákkal, az alapanyagokkal, a munkafolyamatokkal, láthatták a kész termékeket, berendezéseket.

A második forduló feladata látogatási napló készítése volt az adott üzemlátogatásról, egy előre meghatározott szempontsor alapján.

Az elbírálás során legjobbnak bizonyuló 10 csapat tagjai vehetnek részt az április 7-én Pécsett megrendezésre kerülő döntőn, ahol a játékos, ügyességi feladatok megoldásához a céglátogatások során elsajátított ismeretek mellett a logikát, a kézügyességet és a csapatmunkát is be kell vetni.