Villányi vörös újratöltve: immunerősítőn dolgoznak a PTE-n

A szárított szőlőmagot hasznosítaná az egyik villányi borászat. Az eddig szemétre kerülő anyagból immunerősítőt készítenének, az ezzel kapcsolatos kutatások rövidesen lezárulnak a pécsi egyetemen – olvasható a Hiradó.hu oldalán.

hirdetés

Amit csak lehet, hasznosítsunk a szőlőből – ez a gondolat vezérelte Gere Attilát. Az ismert villányi borász szerint a szőlőmag apró energiabomba. Mint magyarázta: leszárítják, kipréselik belőle az olajt, és azért őrlik finomra, hogy az ember szervezetében azonnal felszívódjon.

Az analitikát, a sejtkísérleteket már elvégezték, jelenleg az egér- és parkánykísérletek zajlanak. Gere Attila szerint az immunrendszert erősítő szer iránt idehaza és külföldön is mutatkozik majd érdeklődés.

Forrás: Híradó.hu