Visszaeső a nemi erőszakkal vádolt alak

A Pécsi Járási és Nyomozó Ügyészség szexuális erőszak bűntette miatt emelt vádat egy pécsi férfi ellen, aki a hatóság szerint 2015 májusában és júniusában is megtámadott egy fiatal nőt Pécs belvárosában.

hirdetés

Az ügyészség szerint a vádlott 2015. május és június hónapban ugyanott és ugyanolyan módon próbált megerőszakolni két fiatal nőt Pécsett. Varga-Koritár György főügyész által jegyzett közleményben az áll, hogy májusban a hajnali órákban egy hölgy Pécs belvárosában hazafelé tartott, mikor a vádlott észrevette őt. A férfi a nő után ment, majd hátulról átkarolta azzal a szándékkal, hogy megerőszakolja.

Az ügyészség közli, hogy a sértett azonban a vádlottat észrevette, szembefordult vele, majd a férfi fogásából kiszabadulva a vasútállomás felé szaladt. Útközben elesett, azonban a további támadástól tartva sikoltozni kezdett, illetve a vádlottra rákiabált, ezért a férfi kereket oldott.

A nyomozóhatóság állítja, júniusban a hajnali órákban ugyanez az illető egy fiatal nőt vett üldözőbe, akit egy sötét útszakaszon hátulról nyakon ragadta és a föld felé szorította. A nő védekezett, azonban a vádlott tovább ütötte, fojtogatta és megpróbálta a földre vinni. A sértettnek a dulakodás során sikerült elmenekülnie, eltört az ujja, de elvitte a táskáját – írja Varga-Koritár György.

A személyt a bíróság korábban már két alkalommal is elítélte nemi erőszak bűntette miatt.

Az említett bűncselekmény a szexuális erőszak kísérletének, kifosztás, aljas célból elkövetett személyi szabadság megsértésének, illetve súlyos testi sértés bűntettének a megállapítására alkalmas, mely bűncselekmények közül a legsúlyosabb büntetési tétele 2-8 évig terjedő szabadságvesztés.

A vádlott előzetes letartóztatásban van.