Valami olyasmi fog történni a molyokkal, amire nem számítottak

Kezdődik a vadgesztenyefák második permetezési köre – adta hírül a Biokom Nkft.

hirdetés

A Biokom Nkft. kedvező időjárás esetén 2016. július 13-ától kezdődően 4 éjszakán át végezteti el vállalkozóval a pécsi közterületeken lévő vadgesztenyefák második körös permetezését az aknázómolyok ellen. Kedvezőtlen időjárás esetén a munkálatok 2016. július 20-ig is elhúzódhatnak.

aknázómoly1

A szerda este induló permetezésekre az éjjeli órákban kerül sor, este 10 órától másnap hajnal 4-ig. A felhasznált permetszerek: Runner 2F (rovarölő), TOPAS 100 EC (gombaölő), Csöppmix (tápoldat), Sliwet (tapadásfokozó), amelyek III. forgalmi kategóriájú, közterületi felhasználásra engedélyezett szerek.

aknázómoly2

A permetszerek élelmezésügyi várakozási ideje 21 nap, a munkaegészségügyi várakozási idő 0 nap. A felhasznált szerek emberekre és melegvérű állatokra veszélyt nem jelentenek, méhekre mérsékelten, halakra és vízi szervezetekre pedig kifejezetten veszélyesek. Közterületen található eszközökre (pl.: gépjárművekre) jutó permetszer károsodást azokban nem okoz.

aknázómoly3

A Biokom Nkft. igyekszik a pécsi lakosságot naprakészen tájékoztatni a várható permetezési munkákról, így a helyi médiában a munkavégzést megelőző napon az adott éjszaka alatt teljesítendő területekről információt ad annak érdekében, hogy az érintett lakosság el tudja végezni az általa fontosnak tartott intézkedéseket, pl.: ablakok becsukása, növények letakarása stb. (Váratlan időjárás változás, illetve előre nem látható műszaki probléma a délutáni terveket is módosíthatja az éjszaka folyamán!)

aknázómoly4

A szolgáltató felhívja a lakosság figyelmét, hogy a munkálatok nagyobb hanghatással járhatnak, mint amilyenhez éjszaka hozzászokhattunk. A szakemberek igyekeznek mindent megtenni annak érdekében, hogy ne zavarják az éjszakai pihenést. Az éjjeli permetezést a ritkább gyalogosforgalom is indokolja, így a munkavégzés kevésbé zavarja a járókelőket, az autóforgalmat, valamint napközben számos élőlény is mozgásban van, amelyek védelmét szintén szem előtt kell tartani.