Vitafórumot szorgalmaz a Magasházról a pécsi LMP

Sajtóközlemény:

hirdetés

Való igaz, hogy pécsiek ezrei várnak megoldást a Magasház-problémára. Ezt mi is szorgalmazzuk. Az viszont nehezen képzelhető el, hogy a lakosság többsége számára már csak az új, egyablakos kormányzati központ által nyújtott kényelem hiányzik a teljes boldogsághoz. Az pedig biztos, hogy a pécsiek nem örülnek annak, hogy mindezt teljes egészében ők fogják megfizetni, a következő 30 évben.

Mi azt valljuk, hogy az adósságcsúcsot tartó városban, ahol történelmi magasságban áll a munkanélküliség, ahol ezrek féltik a munkahelyüket, és ahol csak kemény megszorítások árán lehet megőrizni a város működőképességét, nem szabad milliárdokat elkölteni a politika és az államigazgatás céljait szolgáló beruházásokra. Egyszerűen Pécsnek erre most nincs pénze, hiszen vannak fontosabb feladatok. Véleményünk szerint a pécsi fiatalok számára nem egy új Magasház kell ahhoz, hogy el tudják, és el merjék tervezni a jövőjüket, hogy gyermeket tudjanak vállalni.

Az Orbán-kormány küzd a PPP-jellegű beruházások ellen, fellép az önkormányzatok eladósodásának megállításáért, de Pécs mintha erről nem venne tudomást. A Közgyűlés legutóbbi ülésén a teljes ellenzék elutasította a beruházást. A kiélezett vita ellenére számos kérdés maradt nyitva. Ezek megvitatására az LMP négy párti vitafórum megtartását kezdeményezi, a pécsiek, civilek széles körének meghívásával. Városunk polgárainak joga van megtudni, hogy választott képviselőik a megszorítások, intézménybezárások és kiszervezések mellett miért támogatták az újabb óriásberuházás megindítását.

LMP Baranya Megyei Szervezete