LMP: vitaindítónak szánták programjukat

Bemutatta vitaindítónak számító polgármester-jelölti programját a Lehet Más a Politika Pécsi Szervezete. Mint azt Keresztes László Lóránt, a párt aspiránsa elmondta, céljuk, hogy a legfontosabb kérdéskörökben, mint a város adósságállománya és a pécsi közösségi közlekedés, kerekasztal-beszélgetést folytassanak a jelenlegi városházi pártok prominenseivel.

hirdetés

A polgármesterjelölt azt mondta, a szakértők segítségével kidolgozott program nem a megoldások tárháza, még ha sok városi probléma megoldásához nyújt is segítséget, hanem egy gondolatébresztőnek is tekinthető. A benne megfogalmazott kérdésfelvetésekhez a jövőben a pécsi polgárok, szakemberek javaslatait várja.

Kóbor József, az LMP egyéni képviselőjelöltje a sajtótájékoztatón kijelentette: kerekasztal-beszélgetést kezdeményeznek a közgyűlésben ma jelenlévő szervezetek prominenseivel, hogy átbeszéljék a Pécs számára legégetőbbnek tűnő problémákat. Példaként kiemelte a város adósságállományával kapcsolatos témát, s a közösségi közlekedést érintő kérdéseket.

Baracska Péter, a szervezet másik jelöltje azt mondta, hiányolják, hogy a választások előtt nem folyik érdemi kampány a városban. „Eddig nem vázolták ellenfeleink konkrét programjaikat, nincs mivel vitatkozni” – mondta, hozzátéve: egy olyan internetes honlapot hoznak létre, ahol összegyűjtik az összes szervezet ígéretét, s a weblapot a választások után is életben tartják. Ezzel az a céljuk, hogy a választók a voksolás után hónapokkal, évekkel később is lássák, mire is esküdtek fel az új közgyűlésben helyet foglaló aspiránsok.