Vivicittá: hűvösben is forró hangulatban

Április 14-én, szombaton a BSI és a Pécsi Sport Nonprofit Zrt. közösen rendezi a Telekom Vivicittá Városvédő Futást, amely 2003 után tér vissza Pécsre.

hirdetés

A 14.30-kor rajtoló tavaszköszöntő futáson gyerekek, idősebbek és fiatalabbak, családok és baráti társaságok, iskolák és munkahelyi közösségek is rajthoz állhatnak. Bár a meteorológia hűvös időt jósol, az előzetes érdeklődés alapján ez nem szegi a remek programra készülők kedvét.

Ugyan a versenyzőket a célban az érem mellett pénzdíj is várja, azonban maga a Vivicittá mégis sokkal inkább egy kellemes, családokat is megmozgatni szándékozó közösségi esemény, azaz bárki nyugodtan végigkocoghatja, vagy akár részben sétálhatja is a távot. A résztvevők a futásra a pécsi aerobik-világbajnok és életmód-tanácsadó, Katus Attila vezényletével melegíthetnek majd be a Széchenyi téren.

Az útvonal: Széchenyi tér – Megye utca – Kis Flórián utca – Flórián tér – Nagy Flórián utca – Király utca – Széchenyi tér – Ferencesek utcája – Szent István tér – Janus Pannonius utca – Káptalan utca – Szepessy Ignác utca – Széchenyi tér.

A verseny központjának (helyszíni nevezés, öltöző, ruhatár) a Ciszterci Rend Nagy Lajos Gimnáziuma (Széchenyi tér 11.) ad otthont, ahol a nevezési díj befizetését követően mindenki egyedi emblémázott pólót is tartalmazó rajtcsomagot vehet át a futáshoz.