Vívó-vb: Szász és Antal a 16 között

Szász Emese és Antal Edina nyolcaddöntős a párizsi vívó-világbajnokság hétfői női párbajtőrversenyében. A harmadik magyar főtáblás, Budai Dorina az első körben kikapott, így búcsúzott. Szász nehezen lendült bele a litván Jurate Stucinskaite ellen, de végül magabiztos győzelmet aratott a nyitófordulóban.

hirdetés

Másodjára még összeszedettebben vívott, s az észt Julija Beljajeva ellenállását szépen előkészített tusokkal fokozatosan megtörte. Meggyőző teljesítménnyel biztosította helyét a legjobb 16 között Antal is, aki a csapatban tavaly világbajnok olasz Bianca Del Carrettót, majd pedig a japán Nakano Zozomit is nagyon simán intézte el.

Budainak igen komoly feladat jutott mindjárt elsőre az olimpiai és világbajnok Laura Flessel-Colovic személyében, és ezzel egyelőre még nem tudott megbirkózni. Az elején a francia – számára – megnyugtató előnyt szerzett, s bár később Budai is szép és eredményes akciókat mutatott e, a különbség nem csökkent, a végére pedig még nőtt is egy kicsit. A papírforma igazolódott.

Eredmények: a 64 között: Szász Emese-Jurate Stucinskaite (litván) 15-9, Antal Edina-Bianca Del Carretto (olasz) 15-7, Laura Flessel-Colovic (francia)-Budai Dorina 15-8, a 32 között: Szász-Julija Beljajeva (észt) 12-5, Antal-Nakano Zozomi (japán) 15-4.

hirdetés