Vízipoló: a Honvéd látogat Pécsre

Újabb nagycsapat érkezik nagy nevekkel az Abay Nemes Oszkár Sportuszodába. A PVSK-Füszért a Groupama-Honvéd ellen száll medencébe szombaton 17 órától. A Szeged után újra az egyik élcsapat dolgát próbálhatja meg megnehezíteni Petik Attila együttese.

hirdetés

Vad Lajos tanítványai jelenleg a negyedik helyen tanyáznak a tabellán. A Szívos Mártont és Hárai Balázst is soraiban tudó fővárosiak eddig 37 pontot szereztek (12 győzelem, egy döntetlen, három vereség). Az Eger, a Szeged és a Szolnok tudott eddig föléjük kerekedni a bajnoki pontvadászatban.

Az OB I-es góllövő listát a válogatott pólósuk, Szívós Márton vezeti 46 találatával. A számos kiválóságot soraiban tudó gárda Gór Nagy Miklós személyében többek között egy remek labdaszerző játékos is bevetésre áll. A legutóbbi bajnoki mérkőzésükön a Pécs egyik riválisát, a Szentest győzték le 22-9-re.

A PVSK a Szeged otthonában elszenvedett vereség után hazai pályán próbálhat meg javítani, ám a találkozó esélyese egyértelműen Gergely István csapata. A Honvéd ellen eddig nem sikerült a pécsi pontszerzés, a 13 mérkőzés mindegyikét a fővárosiak nyerték. A legkisebb különbségű vereséget 2009. április 18-án, hazai pályán szenvedtük el, ahol 8-7-re nyertek a vendégek. Az idegenbeli mérkőzések mérlege: 7 mérkőzés, 7 Honvéd győzelem.

A két együttes október 30-án csapott össze utoljára. Akkor három negyedig jól tartották magunkat a mecsekaljaiak, az utolsó nyolc percben a Honvéd lelépte a pécsieket.

Groupama-Honvéd – PVSK-Füszért 13-7

(3-1, 1-1, 2-4, 7-1)

Groupama-Honvéd: Lévai – Mátyás, Kovács R. 3, Szivós M. 1, Tóth M. 2, Gór Nagy 3, Hárai 1.

Csere: Angyal, Tóth B., Kovács P. 1, Salamon 2, Hangody Gy.

Vezetőedző: Vad Lajos.

PVSK-Füszért: Kozarski – Bóbis 3, Hoppál, O’Regan 1, Scholefield 1, Hangay, De Blasio D. 1.

Vezetőedző: Petik Attila.

Gól emberelőnyből: 8/4, ill. 8/2.

Gól ötméteresből: 4/3, ill. 1/1.

Kipontozódott: Hárai Balázs, Lukács Gergely, Hoppál Gergely

Forrás: PVSK-Füszért