Vizsgálni akarja a Jobbik a PVSK-t

Gyimesi szerint családapáknak és -anyáknak kellene munkát adni

A következő rendes közgyűlésen a PVSK gazdálkodása kapcsán vizsgálóbizottság felállítását kezdeményezi – jelentette be csütörtökön Fogarasi Gábor, a Jobbik pécsi városházi képviselője Gyimesi Gábor képviselőtársával közös sajtótájékoztatón. 

hirdetés

Fogarasi Gábor szerint még tavaly adott igazat neki a Kúria abban a perben, amit a PVSK indított ellene jó hírnév megsértése miatt. A jobbikos politikus szerint az ítélet alapján kimondható, az igazat állította, amikor arról beszélt, hogy a PVSK  250 millió forint önkormányzati támogatás felhasználásáról nem tudott elszámolni a 2008-2011 közötti időszakra vonatkozóan. Holott ezt a támogatási szerződés szerint meg kellett volna tenni,vagyis számlákkal, bizonylatokkal igazolni, hogy mire fordította a közpénzt klub – mondta.

A politikus szerint az ítélethozatal utáni közel másfél évben többször is próbált információt kérni a PVSK tartozásairól, pénzügyi helyzetéről, de sem a klubtól, sem a közüzemi cégektől nem kapott érdemben választ megkeresésére. Ezért döntöttek úgy, hogy vizsgálóbizottság felállítását kezdeményezik a következő, rendes közgyűlésen – tette hozzá Fogarasi.

Párttársa, Gyimesi Gábor a devizaalapú hitelekkel kapcsolatos kormányzati intézkedéseket kritizálta. Szerinte a Fidesz kabinet már évekkel ezelőtt megoldhatta volna a helyzetet, és már évekkel ezelőtt a Kúria kimondhatta volna azt, hogy tisztességtelenek ezek a szerződések. Kiemelte azonban, hogy a közelmúltban tett kormányzati intézkedések nem jelentenek megoldást a problémára, hiszen a bankoknak 90 napot adtak arra, hogy igazolják, nem volt tisztességtelen az ügyféllel megkötött kontraktus, ami időhúzás.

A Jobbik szerint a devizás hiteleket felvételkori árfolyamon kellene forintosítani, ezzel a bankok nyeresége is megmaradna, csupán a több százszoros extraprofittól esnének el – hangsúlyozta Gyimesi.