Volt dolguk a tűzoltóknak

Róluk is volt szó.

Szombaton hajnali két órakor riasztották a szigetvári tűzoltókat Sellyére, ahol egy negyven méter hosszú, és tíz méter széles gazdasági épület égett teljes terjedelmében.

hirdetés

A helyszínen a szigetvári beavatkozók mellett a Sellyei Önkéntes Tűzoltóegyesület tagjai is részt vettek az oltási munkálatokban. Elsődleges feladatuk a szomszédos épületek és a közelben található lóistálló védelme volt. A tűzoltók munkájának köszönhetően csak kis mértékben terjedt át a tűz az egyik szomszédos épület tetőszerkezetére, a lángokba borult épületben azonban minden megsemmisült. Az épületet raktárként használták, ahol korábban fa ládákat tároltak. A tűz következtében egy villanyoszlop is kidőlt a gazdasái telepen, ezért a szolgáltató szakemberei lekapcsolták az áramot az érintett hálózati szakaszon. Az eset során bűncselekmény gyanúja merült fel, ezért tűzvizsgálati eljárás indul. Az tűz oltása és az utómunkálatok reggel fél hétkor fejeződtek be.

Komlón a Mecsekfalusi út mellett száz négyzetméteren száraz fű és gaz égett ma délután. A komlói egység kéziszerszámokkal akadályozta meg a tűz továbbterjedését.

Pogányban egy hat méteres diófa dőlt egy melléképületre, itt a pécsi tűzoltók avatkoztak be.

Délután hat órakor egy személyautó borult fel Orfű és Magyarhertelend között. Az autóban négyen utaztak, közülük három személy könnyű, egy személy pedig súlyos sérüléseket szenvedett. A tűzoltók áramtalanították a járművet.