Vujity Tvtrko jószolgálati nagykövet lett

A televíziós riporter, műsorvezető Vujity Tvrtko könyvének, a Búcsú a Pokoltól című kötet országos bemutatóját tartották meg pénteken este a Cella Septichorában. A  fiatalembert Páva Zsolt polgármester jószolgálati nagykövetté avatta.

hirdetés

A riportkötetben diktatúrákról, kalandos embermentő akcióról, egy afrikai kis árváról is olvashatunk, de kiderül belőle, hogy milyen sorsuk lett a Csernobilba küldött kamionosok özvegyeinek, egy elképesztő kórházba is elkalauzol az író.

Vujity Tvrtko szerint  a pokoli-angyali történetek tizedik kötete ez, ami legnagyobb példányszámú könyvsorozat a maga 750 ezer példányával. Hozzátette, nem is ez a szám a fontos, hanem azok az emberek, akik életükkel példát tudnak mutatni.

A könyvbemutató előtt Páva Zsolt polgármester az EKF-nagykövet Tvrtko-t  a város jószolgálati nagykövetévé avatta. A cím viselője ezzel vállalja, hogy terjeszti Pécs város jó hírét országszerte és határainkon túl, valamint segíti és közvetíti a pécsi értékek, hagyományok megismertetését.

Mint Páva Zsolt fogalmazott, ízig-vérig lokálpatrióta barát Tvrtko, aki minden fórumon megtesz mindent annak érdekében, hogy a város hírnevét öregbítse, így a jószolgálati nagyköveti cím valóban méltó helyre került.

A riporter elmondta, Pécs ugyan nem lesz jövőre Európa Kulturális Fővárosa, mégsem ér véget december 31-én program, hiszen az új kulturális létesítményeket tartalommal kell megtölteni. Hozzátette, nagyon nagy megtiszteltetés számára, hogy az EKF-nagykövet címe után a jószolgálati nagykövetévé fogadta a város.

– A szép eszméken kívül konkrét terveim is vannak. Három év múlva Kassa lesz Európa Kulturális Fővárosa. Azt szeretném, hogy Pécs és a felvidéki város kapcsolata szorosabbá váljon, s Pécs igazi vendége lehessen majd Kassának – mondta, hozzátéve azt is, hogy továbbra is minden riportban, műsorban megemlíti majd a Pécset , mert szerinte ez az ország legszebb városa.

A Vujity Tvrtko-val készített beszélgetés kedden 17.30  órakor lesz látható a Pécs TV a Nagyítás című műsorában, amiből többek között megtudhatjuk, hogy hány sapkája van, s mesél a horvát nemzetiségi mivoltáról is.