Wagner-operát visznek színre a Pannon Filharmonikusok

Richard Wagner A walkür című operájának első felvonása is felcsendül a Pannon Filharmonikusok koncertjein december 8-án és 10-én a pécsi Kodály Központban.

hirdetés

A Liszt Ferenc és Richard Wagner műveinek szentelt esték első részében az együttes Liszt két szimfonikus költeményét adja elő. A második részben a színpad átalakul, a zenészek a zenekari árokban foglalnak helyet, az operaénekesek pedig a Szendrényi Éva látványtervező által megálmodott, félig szcenizált környezetben éneklik el a Wagner-opera első felvonását – közölte a zenekar az MTI-hez eljuttatott közleményben.

Kiemelték, hogy A walkür első felvonása egy zárt térben zajló kerek történet, amelyben három szereplő kerül súlyos konfliktusba. A drámai tetőponton, az égi és a földi világ határán táncolás után két rokonlélek, két tökéletesen összeillő fél egymásra talál. “A cél ennek a tökéletességnek a megmutatása” – idézte a kommüniké Anger Ferencet, az előadás rendezőjét.

Az operában Sieglindét Szabóki Tünde, Sigmund szerepét Michael Bedjai, Hunding karakterét Cser Krisztián énekli, a produkció kreatív producere Káel Csaba, a Művészetek Palotája vezérigazgatója.

A zenekar hangsúlyozta, hogy a Pannon Filharmonikusoknak ritkán van lehetőségük Wagner színpadi műveit játszani, így a mostani produkció szakmai kihívást jelent és fejlődési lehetőséget kínál a társulat számára.

“Az előadást az Európa Kulturális Fővárosa program keretében épült Kodály Központot is új próba elé állítja, nem tudni ugyanis, hogy a kiváló akusztikájú koncertterem miként adja vissza egy Wagner-opera hangjait” – áll a közleményben.