Waldorf iskola lesz Szentkúton

A tavaly nyárig az egyetem szobrászhallgatói által használt szentkúti épületbe költözhet a Bánki Donát útról a Waldorf-iskola. A leharcolt intézmény teljes felújításra vár.

hirdetés

A hagyományostól eltérő, szakmai körökben máig vitákat generáló Waldorf-iskola hosszú távon szeretné bővíteni kapacitását, ezért az intézményt működtető Mandulafa Egyesület az önkormányzattal haszonbérleti szerződést kötött a mecsekszentkúti Fábián Béla utcában lévő épületre.

Az egyesületi iskola az önkormányzati fejkvóta nélkül, az állami normatívából és a szülői hozzájárulásokból tartja el magát.

Az egyetemisták által használt épület „elfáradt”, régóta nem fordítottak rá pénzt – mondta Nemerei Péter, a pécsi Waldorf-iskola igazgatója a Fábián Béla utcai ingatlan állapotáról. – A házban energetikai korszerűsítést is tervezünk, jelenleg ugyanis az elavult rendszer miatt nagyon magas a rezsiköltség.

A waldorfosok most a Bánki Donát úti általános suliban vannak albérletben, itt azonban csak három osztálynyi diák fér el a helyhiány miatt.

Az igazgató szerint Szentkúton is csupán hat tanterem van, ők azonban nyolcosztályos iskolát szeretnének létrehozni. Nemerei Péter úgy számol, hogy ha húszfős csoportokban oktatnak, akkor úgy 160 tanulójuk lehet.

Az egyesület egyébként erőn felül próbál fejlesztést végrehajtani, hiszen közel százmillió forintos beruházással tennék az épületet használhatóvá az építészeti tervek szerint. A munkálatokhoz így mindenképpen pályázati úton szeretnének pénzt szerezni.

 • cave

  mekkora neveletlen bunkók ezek a waldorfos gyerekek, eszméletlen…

 • cave

  http://szekularisfigyelo.
  blog.hu/
  2011/04/27/
  kockazatok_es_
  mellekhatasok_7

 • nosa

  Gondolom, nehogy Istenkút említésével rögtön Ny. Zoltánra és társaira asszociáljon a tisztelt olvasó, akik szintén e környék ismert figurái.

 • Amatőrök!

  ****vas – szärvas
  ez vicc!

 • Amatőrök!

  Ráadásul a portál automatikusan kimoderálja, és értelmezhetetlenné teszi a hozzászólásokat, mint pld: ****vashiba – szärvashiba. Na tetszik látni? Ezért is gagyi ez a hírportál.

 • Amatőrök!

  És úgy látszik, hogy Bóka úrnak még megfelelő pécsi helyismerete sincs, ami egy újságírónak nagy szégyen! Ilyen gagyi hírportálnak fizet a város, nem véletlen, hogy a Dunántúli Napló előfizetését, már évekkel ezelőtt lemondtam…

 • Amatőrök!

  Nem tudom hogy ki a cikk írója, de az biztos, hogy nagy f@sz lehet. Istenkút helyett, Szentkútot írni, ez ****vashiba. Főleg egy ilyen hírértékű cikknél, ez nem más, mint nagyfokú dilettantizmus…

 • nosa

  Istenkút, nem Szentkút.

 • cave

  http://index.hu/tudomany/egeszseg/2013/05/10/szamarkohoges-jarvany_van_egy_waldorf-iskolaban/

  A pécsi intézmény egy másik iskola épületében működik.
  Remélem nem fertőzik meg a normális gyereket…