Wanted: rablás kísérlete miatt keresik

A fantomképen látható személyt rablás kísérlete gyanúja miatt keresi a Siklósi Rendőrkapitányság. A férfi -több társával együtt – 2011. október 27-én este nyolc óra körül a siklósi Felszabadulás utcában rátámadt egy gyalogosan közlekedő férfira, megpróbálta tőle elvenni az értékeit, de a sértett ellenállt és elfutott. Mint arról beszámoltunk, Komlón egy másik férfi néhány napja az OTP-ben támadott meg egy nőt, azt azonban nem minősítették rablásnak.

hirdetés

A siklósi támadó személyleírása:

Beesett arcú, kreol bőrű, vékony testalkatú, 25 év körüli, kb. 180 cm magas férfi.

Öltözet:

A bűncselekmény elkövetésekor farmernadrágot, fekete színű bőrkabátot, alatta fekete színű kapucnis pulóvert viselt.

Kérjük, hogy aki a fantomképen látható férfiról, társairól, vagy a bűncselekménnyel kapcsolatban érdemi információval rendelkezik, jelentkezzen a Siklósi Rendőrkapitányságon személyesen, vagy hívja a 107-es vagy a 112-es ingyenesen hívható telefonszámon a rendőrség ügyeletét.

A bejelentő személy kilétét a rendőrség bizalmasan kezeli – közölte a hatóság.

Mint megtudtuk, a hatályos jogi szabályozás alapján rablás bűncselekmény akkor valósul meg, ha valaki idegen dolgot jogtalan eltulajdonítás végett úgy vesz el mástól, hogy evégből valaki ellen erőszakot avagy élet vagy testi épség elleni közvetlen fenyegetést alkalmaz.

Ismert ugyanakkor az is, hogy a komlói OTP-fiókban egy 60 éves nőt támadott meg egy elkövető, aki nő táskáját akarta elvenni. A nőnek senki nem segített, így maga állt ellen, földre esett és meg is sérült. Akkor azért nem minősítették rablásnak, mert bár a sértett kezéből akarta  kitépni a táskáját a tettes, és az így “alkalmazott dolog elleni erőszak során sérült meg a sértett, őt az elkövető közvetlenül nem ütötte meg a táska megszerzése érdekében”.