Az online üzletekből való vásárlásra egyre többen térnek át, különösen igaz ez a szeptember-októberi időszakra, mikor újra indul a megszokott pörgés, és jellemzően kevesebb időnk van, mint nyáron. Az internetről való cipőrendelés sem csak a profiknak való.(x)

A bennünk élő impulzusvásárló
Ha pár szabályt betartunk, könnyen megtalálhatjuk későbbi kedvencünket, és elégedetten
fogjuk hordani.

A legfontosabb a netes rendelésnél éppúgy, mint a szokásos vásárlásnál, a megfontoltság. A butikokat járva is előfordulhat, hogy csak azért nyúlunk a pénztárcánk után, mert valaminek ellenállhatatlan a színe, vagy van rajta egy eredeti minta. Ám fizetés előtt – webshopban pedig rendelés előtt – meg kell néznünk azt is, milyen a lábbeli anyaga, jó-e a mérete, stb.

Egy cipő vagy csizma lehet rendkívül különleges, ámde egy percre meg kell állnunk és azt is meggondolnunk, hova és hányszor fogjuk viselni.

A velúr vagy hasítottbőr darabok például utcára gyakorlatilag hordhatatlanok, főleg ha világos színűek. Sajnos ezek csodásan néznek ki, de ha belegondolunk, hogy csak egyszer kell valakinek rálépnie a cipőnkre a buszon és valószínűleg sose fog a nyom kijönni, akkor rájövünk, egy ilyen darab nem a legjobb vétel. Amennyiben tényleg mindenhova autóval járunk és gyakran veszünk részt alkalmi eseményeken, akkor kihasználható egy halványlila hasított bőr bokacsizma. Ha nem, inkább intsünk neki búcsút.

Arra sem árt gondolni – azon túl, hogy egyáltalán a „valós életben” hordható-e az adott darab –, hogy kényelmes-e. Vannak csodás és merész kreációk, amelyek mondjuk csupa pántból állnak, vagy épp nagyon magas a sarkuk, ám ezekben meg is kell tudnunk állnunk a lábunkon.

Nyáron még remekül mutat, mikor valaki egy esküvőn leveti a magassarkúját – mezítláb bulizni azóta menő, hogy Hamupipőke a cipője nélkül tetszett meg a királyfinak –, ősszel-télen ez a megoldás már kevésbé kivitelezhető.

Online minden információ szerepel
Webshopból rendelve a lábbeli tulajdonságait, az adott cipő, csizma formáját, valamint eddigi tapasztalatainkat összeadva könnyen rájöhetünk, megfelelő lesz-e nekünk az adott
darab.

A kényelem nemcsak egy plusz, amit tud a lábbeli, hanem az egészségünk, a közérzetünk szempontjából is alapvető.

A méret is mérvadó. Leginkább olyan márkától érdemes a neten rendelni, amelynek már viseltük valamelyik termékét. Azaz tudjuk, hogy milyen a számozása, hiszen nem ritka, hogy az egyik cégnél 37-esnek bizonyul a lábunk, a másiknál a 38-asba férünk csak bele. Érdemes a cipő talphosszát is megnézni, ami általában fel van tüntetve.

Főleg a gyerekcipőknek sokféle a számozásuk, akár 2-3 méretnyi különbség is adódhat a
különböző márkáknál.

Szerencsére a megbízható webshopoknál élhetünk a pénzvisszafizetési garanciával. Azaz  magyarázat nélkül visszaküldhetjük a nem megfelelő terméket. Jópár oka lehet, hogy nem bizonyul jónak egy cipő. Elég, ha például egy magas sarok nem egészen középen helyezkedik el, és máris nehéz megtartanunk az egyensúlyunkat. Érdemes tehát a rendelt áru megérkezése után azonnal kipróbálni és letesztelni – délután és este a legjobb, mert akkor fáradtabb a lábunk.(x)

Hirdetés