Hatalmasat fejleszthetnek az üszögiek

A „Miénk a város” címmel, két évvel ezelőtt elindított vetélkedősorozaton tucatnyi városrész vett részt civilek által toborzott csapatokkal. Az eredményhirdetés után kiderült: összesen hatvanmillió forintot nyertek három városrész civil szervezetei. A győztes csapat, az üszögi harmincmilliót költhet el a díjból.

hirdetés

A „Miénk a város” játék lényege, hogy az a városrészi csapat nyer, amelyik az adott terület kultúráját, történetét a legmagasabb szinten tudja bemutatni. A Pécsi Ifjúsági Központ szervezésében egy éven át folyt küzdelemben – ahogy arról korábban beszámoltunk – az üszögiek győztek, másodikak lettek a budai városrésziek, míg harmadikok a kertvárosiak. Utóbbiak, mint megírtuk, közel tízmillió forint értékben a Tolsztoj utcai közösségi ház felújítását valósítják meg.

Az első helyezett csapat most nyújtotta be igényét. Az elnyert díjból a Kastély utca közelében lévő két buszmegállót, a buszmegállóhoz vezető járdát, a közösségi házat, az az előtti játszóteret kívánják felújítani, átalakítani. Emellett a közösségi ház konyhájába vásárolnának különféle felszereléseket, a házat pedig a legkülönfélébb műszaki eszközökkel „vérteznék fel”.

A budai városrésziek húszmilliós díjának felhasználásáról a későbbiekben számol be hírportálunk.

hirdetés