103 éves jogász kapott oklevelet Pécsen

A Pécsi Tudományegyetem (PTE) történetében először került sor zafír díszoklevél átadására, melyet a 103 éves Csorba Edének személyesen adott át az Állam- és Jogtudományi kar dékánja, Kecskés László professzor.

hirdetés

A Pécsi Tudományegyetem egy szép hagyománya, hogy diplomaszerzésük 50. és 60. évfordulója alkalmából arany és gyémánt díszokleveleket adományoz egykori hallgatóinak. Az egyetem történetében először fordult azonban elő, hogy egy 80 évvel ezelőtt diplomázott hallgatóját köszönthette. Csorba Ede ugyanis 1935-ben vehette át jogász oklevelét a PTE jogelőd intézményében, az Erzsébet Tudományegyetemen. Az évforduló alkalmából a család egy összejövetel keretében ünnepelt, ahol a PTE Állam- és Jogtudományi Kar dékánja, Kecskés László professzor személyesen adta át a zafír oklevelet és ezüst kitűzőt, illetve a Pécsi Tudományegyetem díszes alapító okiratát.

[youtube url=”https://www.youtube.com/watch?v=ITsOjCPy8wo&feature=youtu.be” width=”650″]

Az ünnepelt lánya, Éva szerint édesapja komolyan vette, és hamar elvégezte az egyetemet, jól tanult, és jól érezte magát Pécsett. Ede bácsi már a negyedik generáció, aki a családban a jogász vonalat képviseli, a lánc pedig azóta sem szakadt meg.

A család, a kar és az egyetem számára is nagy büszkeség ez az oklevél, amelyet a 103 éves, szakmájában megbecsült jogász érdemelt ki a Pécsi Tudományegyetem történetében először.