Zajlik az élet az Illyésben

Az Illyés Gyula Általános Iskola és Óvoda IMS szerkezetű épületének kiürítéséről 2008. augusztusában döntött Pécs Megyei Jogú Város Önkormányzata. Az iskola és óvoda ideiglenesen más-más kertvárosi (ANK, Baptista Imaház,) intézményben kapott helyet.

hirdetés

Pécs önkormányzata az iskola felújításnak érdekében pályázatott nyújtott be, a Környezeti és Energetikai Operatív Program „Épületenergetikai fejlesztések és a közvilágítás korszerűsítése” tárgyú felhívásra.

A pályázat 139 604 098 forint támogatásban részesült, a megvalósításához a város a pályázat bruttó 46 534 699 forint összegű önerején felül, az épület IMS szerkezetének teljeskörű felújításához szükséges bruttó 342 909 175 forintot is biztosította.

Az intézmény augusztus elején, a műszaki átadás- átvétel lezárultát követően kezdte meg a visszaköltözést. 2011. szeptember 5-én került sor a Pécs, Megyervárosi Iskola Illyés Gyula Általános Iskola és Óvodája hivatalos- protokolláris átadóval, gyerekműsorokkal, épületbejárással egybekötött- átadó rendezvényére.

Forrás: Pécsi Városfejlesztési Nonprofit Zrt.