Zárul a “Családok háza Pécsett” program

A hamarosan lezáruló „Családok Háza Pécsett” program keddi sajtótájékoztatóján az 50 milliós projekt eredményeiről és jövőbeni hatásairól esett szó, jelen volt többek között Kővári János képviselő, a Természeti és Emberi Erőforrás Fejlesztési Bizottság elnöke is.

hirdetés

A Pécsi Székesegyház Nagycsaládos Egyesület az Új Széchenyi Terv Társadalmi Megújulás Operatív Program támogatási rendszeréhez benyújtott „Családok Háza Pécsett” című, TÁMOP-os pályázatát a Humán Erőforrás Programok Irányító Hatósága közel 50 milliós összegű támogatásra tartotta érdemesnek.

A projekt 2012. júliusában kezdődött és 22 hónapig, 2014. április 30-ig tart. A közel két éves program során több mint ezer fő – és nem csak nagycsaládosok – vett részt a különböző képzéseken, tanfolyamokon, csoportokban, táborokban, rendezvényeken.

Más, hasonló célú szervezetek is bekapcsolódtak a munkába: Otthon segítünk Alapítvány, Együtt az Életért Közhasznú Alapítvány, egyházmegyei családreferensek, Zöld-Híd Alapítvány, Pécsimami Közhasznú Egyesület, Mosolymanó Egyesület, Önkéntes Centrum.

Megalakult a Szövetség a Pécsi Családokért csoport, mely a családokért kíván tevékenykedni, a város vezetősége pedig egy városi „Családok Háza” üzemeltetésével kívánja megbízni a jövőben az egyesületet.

  • Civil

    Megint a semmire kidobott pénz. Kővári spanjai, jól kerestek.