Zavaros lesz a víz Pécsett

Várhattunk a melegvízre

A Tettye Forrásház Zrt. tájékoztatja a lakosságot, hogy a zavartalan és kiegyensúlyozott ivóvízellátás érdekében 2014. október 16-tól hálózatöblítési és -tisztítási munkálatokat végez Pécsett a tortyogói távvezetéken.

hirdetés

Annak érdekében, hogy otthonunkban az év minden napján nyugodtan igénybe vehessük az ivóvíz-szolgáltatást, a Tettye Forrásház Zrt. időről időre hálózatmosást végez a város vízellátása szempontjából kiemelten fontos vezetékeken.

A tisztítás mechanikusan történik: egy speciálisan kiképzett szivacsdugót küldenek végig a szakemberek az adott vezetékszakaszokon, ami a vízből időről-időre kiváló, egyébként ártalmatlan összetevőket (mint például mész, vas, mangán) távolítja el a csövek belső faláról.

Az idei tisztítás csütörtökön kezdődik a tortyogói kutaktól a belvárosig ivóvizet szállító fővezetéken, összesen mintegy 3 ezer méteren halad át a szivacslövedék az elkövetkező napokban.

A munkálatok során október 16-a és 31-e között átmeneti vízzavarosodás és nyomásesés fordulhat elő Pécsett a Fogadó városrész, Rácváros, Kovácstelep, Uránváros, Szigeti városrész, Ispitaalja és a Belváros területén (a Makay – Esztergár Lajos – Mártírok – Alsómalom – Felsőmalom – Majorossy – Mária – Janus Pannonius – Alkotmány – Ifjúság – Tiborc – Pázmány Péter – Platán utcák által határolt területen). A vízzavarosodás főként a munkálat első és utolsó napjaiban lesz érzékelhető, de rövid időn belül visszaáll a megszokott kiegyensúlyozott vízminőség.

A víz zavarosodását a vezeték felületén keletkezett lerakódások felkavarodása okozza, amely az egészségre nem ártalmas, és a víz ülepítésével megszüntethető (nincs más teendő, mint rövid ideig folyatni a vizet, amíg kitisztul). A Tettye Forrásház Zrt. köszöni ügyfelei megértését, türelmét, és azt javasolja, hogy a fenti időszakban fordítsanak fokozott figyelmet vízfelhasználással üzemelő háztartási eszközeikre. Amennyiben a víz zavarosodását észlelik, lehetőség szerint kerüljék a mosó- és mosogatógépek használatát, illetve a gépek beindítása előtt minden esetben ellenőrizzék a vizet!