Zavarta a zene, fejbe vágta a gázost

A Pécsi Járásbíróság február 7-én ítélt el egy férfit: az illető 2 év börtönt kapott, melynek végrehajtását 4 évi próbaidőre felfüggesztették. A vádlott szerint túl hangos volt a gázos kocsi, ezért egy kalapáccsal fejbe csapta a vezetőjét.

hirdetés

2014. december 5-én délután, egy baranyai településen kisteherautóról gázpalackokat árult egy férfi, eközben a gépjárműre szerelt hangszóróból zene szólt a leendő vevőknek.

Mint a bíróság közölte, a vádlott egy közeli házban volt, nehezményezte a hangjelzést, először szidalmazta a sértettet, majd egy kalapáccsal odaugrott a lehúzott ablakú járműhöz, és a gépkocsivezetőt az ablakon benyúlva, ruhájánál fogva maga elé húzta, majd a kezében lévő kalapáccsal a fejére ütött, ezután egyszerűen visszament a házba. A sértett 8 napon belül gyógyuló sérüléseket szenvedett.

Tóth László
Egyelőre nem kell megismernie a rácsokat

A bíróság emiatt közlekedés biztonsága elleni bűntett és testi sértés miatt két év börtönbüntetésre ítélte a vádlottat, de 4 év próbaidőre felfüggesztették a büntetés végrehajtását. A bíróság ítélete jogerős.