Zöld közösségi tér épül Siklóson

Jól halad a Duna-Dráva Cement Kft. Zöld Megoldás-pályázatának 1,5 millió forintos támogatásából megvalósuló fenntartható, és a gyermekek, fiatalok fejlődését, valamint a felnőttek egészséges és tudatos kikapcsolódását elősegítő projekt Siklóson. Az idei évben családi szabadidő- és fitneszpark kialakítását támogatja a cementgyártó vállalat.

hirdetés

Egészséges életmódra ösztönző zöld tér kialakítására kerül sor Siklóson, ahol a felnőttek együtt játszhatnak, mozoghatnak a gyerekekkel. A tudatformáló parkrehabilitáció nem titkolt célja, hogy a helyi közösségek szolgálatában felhívja a figyelmet a friss levegőn eltöltött idő és a mindennapi mozgás, egészségtudatos kikapcsolódás fontosságára.

A projekt megvalósításának első üteme zajlik éppen, az előkészítési munkálatok, a tervdokumentációk elkészítése, az eszközök beszerzése már megtörtént, a projekt várhatóan nyár végére fog befejeződni. A közösségi tér ünnepélyes átadására szeptember elején kerül sor.

A pályázat részeként a Váci Gyár vonzáskörzetében idén három projektet is támogat a vállalat, a Sződligeti Napközi Otthonos Óvoda „Zöld pályázat a csemeteligetnek”, a Kisvác-Középvárosi Óvoda „Városi vadvilág” interaktív tanösvény elnevezésű programját, valamint a Váci Madách Imre Gimnázium Tudatos energiafelhasználás és zöld közösségi tér elnevezésű projektjét.

A Duna-Dráva Cement Kft. 2011 szeptemberében hirdette meg először a DDC Zöld Megoldás-pályázatot, olyan fejlesztések és programok támogatására, amelyek a közösségi terek, valamint a helyi infrastruktúra környezettudatos működtetését és hatékonyabb hasznosítását a környezettudatosabb életre, a természeti környezet megismerésére ösztönző nevelést segítik elő.

A pályázatokat elbíráló zsűri felkérése során a vállalat azt tartotta szem előtt, hogy a gyárak vonzáskörzetében élő és dolgozó, elismert, hiteles szakértők döntsenek a pályamunkákról és a támogatások odaítéléséről.
Az építőipari vállalat minden évben, október környékén írja ki a következő évre szóló pályázatot.

További információ:
http://www.duna-drava.hu/hu/zold-megoldas
https://www.facebook.com/dunadravacement