Zöld projekteket avattak Villányban és Palkonyán

????????????????????????????????????

A Duna-Dráva Cement Kft. által létrehozott Zöld Megoldás-pályázat keretében közösségi herbárium- és oktatóközpont, valamint környezettudatos nevelésre és pihenésre alkalmas parkokat adtak át a településeken.

hirdetés

A Palkonyai Önkormányzat herbáriumában a természetben megtalálható gyógy- és fűszernövényeket mutatják be, míg a villányi Teleki Zsigmond Mezőgazdasági Szakképző Iskola és Kollégium megújult kertje a közösségi programokat szolgálja.

A DDC Zöld Megoldás-pályázat minden évben lehetőséget biztosít a települési környezet fejlesztésére a közösségük felé elkötelezett nonprofit szervezetek és oktatási intézmények számára. A tavaly őszi pályázati időszakban kivételesen nemcsak a Beremendi és a Váci Cementgyár vonzáskörzetében élőknek adott lehetőséget a DDC zöld elképzeléseik megvalósítására, hanem Pécsnek és környékének is. Itt összesen 1,5 millió forintra pályázhattak, míg Beremend és Vác esetében 3-3 millió forintra.

Villányi FM Daszk Zöld a zöldben (3)

2016. szeptember 26-án újabb két nyertes projektet adtak át. A Palkonyai Önkormányzat által megpályázott közösségi herbárium- és oktatóközpont célja a lakosság környezeti nevelése, valamint a környezettudatos szemlélet gyakorlati alkalmazása a mindennapokban. A herbáriumot a Palkonyán élő fiatalok és idősek együtt alakították ki, így közösségkovácsoló ereje a projekt kezdete óta jellemző. A megvalósítást 1 500 000 forinttal támogatta a vállalat.

A villányi Teleki Zsigmond Mezőgazdasági Szakképző Iskola és Kollégium pályázatának célja egy olyan iskolai udvarrész létrehozása volt, amely a környezettudatos nevelésre és egyben pihenésre is alkalmas. A beruházás során új padokkal, valamint egynyári, évelő és fűszernövényekkel bővült a terület. A pihenés mellett a diákok megismerhetik az egyes gyógynövények jótékony hatásait, illetve illatukat is megtapasztalhatják. A projekt a DDC 1 000 000 forintos támogatásából valósult meg.

Az indulás óta a DDC eddig 21 Zöld Megoldás projekt megvalósulását támogatta összesen több mint 30 millió forintos forrás biztosításával. A pályázatot a vállalat idén is meghirdette, a projekt elképzeléseket október 31-ig lehet benyújtani. További részletek: http://www.duna-drava.hu/hu/zold-megoldas