Zöld úton járnak az óvodások Drávaszabolcson

Nem mindennapi ökoparkkal gazdagodtak a legkisebbek Drávaszabolcson! A Dráva Kincse Óvoda kertjében kialakított KölyÖKOparkban fűszernövényekkel és a honos madarakkal ismerkedhetnek meg a gyermekek. A projekthez a Duna-Dráva Cement Kft. Zöld Megoldás-pályázatának keretében 1 millió forinttal járult hozzá.

hirdetés

Megnyitotta kapuit Drávaszabolcson az az ökopark, amely a gyermekeket segíti majd a madarak és fűszernövények felfedezésében és a zöld értékek megismerésében. A helyi óvoda kertjében kialakított parkban levendula labirintus, érzékelő ösvény, madár megfigyelő állomás és egyéb interaktív eszközök is helyet kaptak.

A park megnyitását hivatalos átadóval ünnepelték meg az óvoda, valamint a Duna-Dráva Cement Kft. képviselői. Az avatásra szeptember 18-án került sor, ahol a DDC Beremendi Gyárának igazgatója, Müller Ádám fejezte ki gratulációját a projekt sikeres megvalósításáért. A gyárigazgató beszédében hangsúlyozta azt is, hogy a jövőben is szükség van olyan zöld projektek megvalósítására, amellyel közelebb hozhatjuk a gyermekeket a természeti környezet megismeréséhez. Az óvoda növendékei egy zenés-táncos előadással köszönték meg a támogatást, a megnyitót követően pedig érdeklődéssel vették körbe a park játékait.

A Duna-Dráva Cement Kft. hat évvel ezelőtt hozta létre a Zöld Megoldás-pályázatot abból a célból, hogy forrást biztosítson olyan fejlesztések, programok finanszírozására, amelyek a Beremendi és a Váci Cementgyár környezetében élők által használt közösségi terek kiépítésére, megszépítésére szolgálnak. A pályázat indulása óta mintegy 45 millió forint támogatást nyújtott különböző projektek megvalósítására a DDC, köztük 4 madárbarát kert kialakítására.

A zöld projektek megvalósítása azonban nem áll meg! A vállalat az idei évben ismét meghirdette pályázatát, amelynek keretében várják a környezettudatosabb életet, a természeti környezet megismerését célzó projekteket. Jelentkezni október 31-ig lehet.