Zöldfórum a pécsieknek

Június 19-én, fél hatkor kerül sor a Kertvárosiak az Élhető Kertvárosért Egyesület a lakótársaink jobb tájékoztatása érdekében hirdetett „Zöldfórum” című programsorozatának első eseményére.

hirdetés

A „Zöldfórum” a KÉK-Zöld Iroda projekt lakossági szemléletformáló programja keretében megrendezik a KÉK-Zöld házban. Az esemény a projekt két éve alatt havi rendszerességgel szerdai napokon fél hattól valósul meg. Elsősorban pécsi társasházak, lakóközösségek házmestereit, közös képviselőit és lakossági érdeklődőit várják az esemény házigazdái.

A Zöldfórum célja tájékoztatást nyújtani hétköznapi életünkben megjelenő főként fenntarthatósági, környezettudatos életmódbeli problémákra, és megoldási lehetőségekre. Az előadásokat civil szervezetekkel, hivatali szervekkel, szolgáltatókkal együttműködve valósítják meg a szervezők.

A meghirdetett fórumra előzetes felmerések szerint igen nagy az igény. A lakosság körében felmerülő, a témával kapcsolatos összes kérdésre választ kaphatnak az eseményre ellátogatók. A „Zöldfórum” témáját a lakosság ivóvíz-szolgáltatással, kapcsolatos kérdések köre határozza meg.

A fórum tervezett témái:

– Az ivóvíz-szolgáltatás aktuális helyzete Pécsett

– A lakossági számlázási rendszer (mellékmérők-főmérők)

– A vízfogyasztás fontossága (’csapi víz’, ásványvíz, üdítők)

– A háztartások víztakarékos eljárásai

A programon az előadó a Tettye Forrásház szakembere lesz, aki az esemény végén szívesen válaszol minden, a témával kapcsolatos kérdésre.

A fórum lebonyolítására a KÉK-Egyesület székhelyén, a Melinda utca 10 szám alatt található épületében kerül sor, szerdán fél hatkor.