Zsarumunkát végeznek a diákok

Megkezdték a Baranya Megyei Rendőr-főkapitánysághoz közösségi szolgálatra jelentkezett tanulók felkészítését a nyári turisztikai szezonra.

hirdetés

A Baranya Megyei Rendőr-főkapitányság felkészítést szervezett az ötvenórás közösségi szolgálat keretében bűn- és baleset-megelőzési tevékenységet vállaló középiskolások számára, amelyen közel 130 fő vett részt.

A megjelent diákok tájékoztatást kaptak azokról a tevékenységi elemekről, amelyben segíthetik a rendőrség prevenciós munkáját, valamint személyesen is megismerhették a rendőrség állományából kijelölt mentoraikat. Ezt követően színes előadások keretében képet kaptak Pécs közbiztonsági helyzetéről, a jellemző bűncselekményekről és azok megelőzési módjairól, valamint a rendőrség áldozatvédelmi tevékenységéről. A tanulók betekintést nyertek a közlekedésrendészeti szakterület tevékenységébe, ezen belül a baleset-megelőzés eszköztárába is.

A diákok a nyári turisztikai szezonban a megyeszékhelyen kívül, több baranyai településen látnak el – rendőri felügyelet mellett – elsősorban felvilágosító tevékenységet. A tanulók főleg strandokon, bevásárlóközpontokban, parkolókban, valamint a turisták által kedvelt és látogatott közterületeken végzik munkájukat.