Zsolnay: elektronikus zene kicsit másképp

Január 26-án, csütörtökön este nyolckor kezdődik Fábián Juli és a Zoohacker Remake Orchestra koncertje a Zsolnay Negyed É78-as termében.

Az est folyamán az elektronikus zene színe-java képviselteti magát. Felcsendülnek az ambient, chill-out, ento, nu jazz, post-rock, és más ismer műfajok dallamai – mindez akusztikus hangszerek segítségével kel életre. A formáció Palásti Kovács Zoltán, vagyis Zoohacker egy speciális zenei vállakozása. A célkitűzés abból az alapötletből nőtte ki magát, hogy a már meglévő, DJ-ként kedvelt és gyakran játszott számokat a legkülönbözőbb műfajokból átlényegítse.

hirdetés

Az együttes tagjai: Zoohacker (szintetizátorok, doromb, futujara, tilinkó, moldvai kaval), Fábián Juli (ének), Sárik Péter (zongora), Katona Gergely Tamás “Greg Note” (rézfúvós hangszerek, AkaiEwi 4000s, hegedü, ének), és Udvarhelyi Gábor (gitár).

A zene nagy olvasztótégelyében a huszadik század életre hívta, a huszonegyedikben pedig töretlenül virágzik az eredetileg nem zenei fogalomként aposztrofált “lounge”. Ez a könnyed, megnyugató dallamvilágáról ismert stílus sok más műfajt magába foglal: legyen az jazz, nu jazz, chill out, bossa nova, easy listening, elektronika vagy pop, rengeteg maradandó alkotás született már a jelen és az utókor számára.

Czimermann Zsuzsanna