Zsolnay Negyed: óriási érdeklődés

Immár az utolsó simításokat végzik a kivitelező emberei, s hamarosan a lakosság is birtokba veheti a legnagyobb területű barnamezős műemléki beruházást Magyarországon, a Zsolnay Negyedet. Az új városrész a legnagyobb önkormányzati építkezés is egyben a maga több mint 11 milliárdos költségvetésével.

hirdetés


A megaberuházás átadása előtt nyílt napot rendeztek szombaton. A képekért KLIKK IDE!

A negyed épületeinek jelentős részét immár átadták: tavaly szeptember óta látogatható a páratlan Zsolnay-porcelánokat bemutató Gyugyi-gyűjtemény a Sikorski-házban. 2010 decembere óta fogadja vendégeit a Pécsi Galéria új kiállítótere, a Zsolnay Galéria, a Bóbita Bábszínház pedig idén tavasz óta itt tartja előadásait. A felújított, évtizedekig elhanyagolt Zsolnay-mauzóleum a nyártól várja a látogatókat.

Legutóbb pedig a Művészeti Kar vehette birtokba az új egyetemi épületeket, látogatható lett a teljes déli rész. Az elmúlt hetekben pedig ismét felpörögtek az események, hiszen az eddig még át nem adott épületetek, közterek is elkészültek, s folyamatban vannak a használatbavételi engedélyek is, a munka végső, befejező szakaszához érkezett. A negyedben már csak apróbb simításokat végeznek, s hamarosan minden ide költöző bérlő birtokba veheti a házat.