A felhős, esős keddet még ki kell bírni

Éjszaka a Tiszántúlon marad a borult idő, de már ott is egyre kevesebb helyen eshet, ugyanakkor a Dunántúlon újra megnövekszik a felhőzet, és elsősorban az ország északi harmadán ismét több helyen eleredhet az eső, záporeső.

hirdetés

Hajnalra az Alföldön foltokban párássá válhat a levegő, köd is képződhet. Délelőtt még jellemzően erősen felhős lesz az ég, a Dunántúlon, északon és délkeleten több helyen lehet kisebb csapadék, majd délutántól fokozatosan mindenütt megszűnik a csapadéktevékenység, estére az Alpokalján is.

Délutántól északkelet felől gyorsan csökken a felhőzet, egyre nagyobb területen kisüt a nap. Az északias szelet elsősorban nyugaton és az Északi-középhegység térségében kísérhetik erős széllökések, de zivatarok környékén és a Dunántúl északi szélre érzékeny helyein viharos széllökések is lehetnek.

A legalacsonyabb éjszakai hőmérséklet 10 és 16 fok között várható. A legmagasabb nappali hőmérséklet a Dunántúlon 18 és 23, a Dunától keletre 23 és 29 fok között alakul. Az Alpokalján lesz a leghűvösebb, Szabolcs-Szatmár-Bereg megyében a legmelegebb.