Csúnya csütörtökünk lesz

Éjszaka a déli és a keleti megyékben várható nagy területen további tartós eső, zápor, miközben nyugat felől szakadozik a felhőzet, de tartós kiderülés még a Dunántúlon sem várható.

hirdetés

Délelőtt kezdetben még nagy területen erősen felhős, a keleti országrészben borult idő lesz jellemző, határozott felhőzet-csökkenés délutántól kezdődik a Dunántúlon, ahol hosszabb időre kisüt a nap és számottevő csapadék sem valószínű.

A keleti országrészben kora délutánra fokozatosan megszűnik az eső, majd elsősorban az Ózd-Túrkeve vonal mentén újabb intenzív záporok alakulnak ki, amelyek az esti óráktól szűnnek meg. Az északi, északnyugati szelet a Duna-Tisza köze északi része és Nógrád megye kivételével többfelé erős, helyenként viharos lökések kísérik, de délutántól fokozatosan mindenütt mérséklődik a légmozgás.

A legalacsonyabb éjszakai hőmérséklet 10, 16 fok között; a Dunántúl szélvédettebb, átmenetileg kevésbé felhős helyein ennél alacsonyabban alakul. A legmagasabb nappali hőmérséklet általában 20 fok körül valószínű, de a délután az Északi-középhegységben és az Észak-Alföldön kialakuló záporokat hirtelen hőmérséklet-csökkenés kíséri.