Ezt már senki sem hiszi el: jön a havas eső

Az Országos Meteorológiai Szolgálat szerint a hétfői tavasz után hétvégén már hideg lesz. 

hirdetés

 

Kedden napközben általában 12-17, a felhős északkeleten csupán 9-11 fokig melegszik a levegő. Szerdán a szél is megerősödik, a minimumhőmérséklet 4-10 fok között valószínű. A nappali maximumok 13-18 fok között alakulnak.

boldogtalanCsütörtökön helyenként megerősödhet a szél, de csapadék nem valószínű. A legalacsonyabb hőmérséklet 1-8, a legmagasabb hőmérséklet 10-15 fok között várható.

Pénteken délutántól egyre nagyobb területen ered el az eső. A minimumhőmérséklet 3-8, a maximumhőmérséklet 8-15 fok között alakul.

Szombaton túlnyomóan borult lesz az ég és sokfelé várható kiadós eső. A Dunántúl magasabban fekvő helyein havas eső is előfordulhat. Nagy területen megerősödik a szél is. A leghidegebb órákban 2-7 fok lehet. A nappali maximumok várhatóan 4-10 fok között alakulnak.

Vasárnap kezdetben több helyen eshet az eső, a Dunántúlon néhol a havas eső is lehet. Majd a nap folyamán fokozatosan gyengül és megszűnik a csapadék. A legalacsonyabb hőmérséklet 1-6, a legmagasabb hőmérséklet 3-8 fok között valószínű – olvasható az előrejelzésben.